Het huis op de heuvel

Midden in een natuurgebied, in de regio Tavira ligt Villa Helder. Een schitterend gelegen vakantiehuis met 3 slaapkamers. Helder is voorzien van alle gemakken. Zo heeft het huis verschillende terrassen, een heerlijke loungehoek en een eigen privé zwembad. Bijzonder is de annex, die gasten extra privacy biedt. (Registratie AL1307)

Faciliteiten

Airconditioning, 3 badkamers, vloerverwarming, complete keukeninrichting, smart TV met alle NL zenders en Netflix/HBO (inloggen of koppelen aan uw device met uw eigen account), Nespresso apparaat + filterkoffie apparaat, bluetooth speaker, onbeperkt wifi, gebruik van strandlakens. Privé-zwembad van 3 x 5 meter.

De omgeving

Villa Helder ligt bij Santa Catarina da Fonte Do Bispo, een klein dorpje tussen Tavira en São Bras de Alportel. Het deel waar Helder ligt is een beschermd natuurgebied. Een ideale omgeving om te wandelen en vogels te kijken. De oleanders, bougainvillea en de olijfbomen om het huis zorgen voor de typisch zuid-Portugese sfeer. Langs het pad bij het huis staan oude kurkeiken.

In de zomermaanden wordt de omgeving droger. Er staat vrijwel altijd een lekkere bries.

Boodschappen

  • in het dorp (bank, pinautomaat, benzinepomp, kleine supermarkt, groenteboer, verse vis, lunchroom die ook vers brood verkoopt)
  • supermarkten (Continente, Lidl en Pingo Doce in Sao Bras op 7 minuten rijden, meerdere hypermarkten in Tavira)
  • overdekte markt (groenten en fruit, vis, slagers, poeliers) in Tavira

Dichtstbijzijnde strand is Fuseta op 14 kilometer
Dichtstbijzijnde restaurant ligt vlakbij: loop het pad naar beneden, daarna om de hoek
Dichtstbijzijnde golfbaan: Colina Verde 15 kilometer

Sao Bras: 7 min.
Tavira: 14 min.
Vliegveld Faro: 20 min.
Sevilla: 1 uur en 45 min.
Lissabon: 3 uur