Het huis op de heuvel

Midden in een natuurgebied, vlakbij de dorpskern van Santa Catarina da Fonte do Bispo, ligt Villa Helder. Een schitterend gelegen huis met 3 slaapkamers. Helder is voorzien van alle gemakken. Zo heeft het huis verschillende terrassen, een heerlijke loungehoek en een eigen privé zwembad. Bijzonder is de annex, die gasten extra privacy biedt. (Registratie AL1307)

Faciliteiten

Airconditioning, 3 badkamers, vloerverwarming, complete keukeninrichting, satelliet-TV met Canal-plus, DVD-speler en films, WiFi, gebruik van strandlakens, föhn. Privé-zwembad van 3 x 5 meter.

De omgeving

Santa Catarina da Fonte Do Bispo is een klein dorpje, tussen Tavira en São Bras de Alportel. Het deel waar Helder ligt is een ecologisch gebied, dat beschermd wordt. Een ideale omgeving om te wandelen, te fietsen, paard te rijden en vogels te observeren. Maar ook het strand en de gezellige markten liggen op een paar kilometer afstand. Vanaf januari tot september bloeien de oleanders en de wilde tijm. Ook de eucalyptus- en olijfbomen om het huis zorgen voor de typisch zuid-Portugese sfeer.

In de zomermaanden wordt de omgeving droger, maar staat er wel vrijwel altijd een lekkere bries.

Boodschappen

  • in het dorp (bank, pinautomaat, benzinepomp, kleine supermarkt, groenteboer, verse vis, lunchroom die ook vers brood verkoopt)
  • supermarkten (Intermarche in Sao Bras op 7 minuten rijden, meerdere hypermarkten in Tavira)
  • overdekte markt (groenten en fruit, vis, slagers, poeliers) in Tavira

Dichtstbijzijnde strand: Fuzeta 14 kilometer
Dichtstbijzijnde restaurant en pub: om de hoek
Dichtstbijzijnde golfbaan: Colina Verde 15 kilometer
Gemeentelijk zwembad (overdekt + openlucht): Sao Bras 9 kilometer

Sao Bras: 7 min.
Tavira: 14 min.
Vliegveld Faro: 20 min.
Sevilla: 1 uur en 45 min.
Lissabon: 3 uur